- 1.300 kg carne vita si 0.7 kg carne porc - ambele se taie cubulete
- cate 2 lingurite de piper, sare si chimen - nu uitati de chimen - de aici vine gustul aparte al gulas-ului
- 2 linguri paprika
- un ardei iute taiat bucatele, cu tot cu samburi
- 10 catei de usturoi taiati feliute subtiri
- 5 foi dafin
- 250 ml ulei
- 750 ml bulion
In ulei se prajeste un pic carnea de porc (pana isi schimba culoarea), iar apoi se scoate pe o farfurie si se pune deoparte. In grasimea ramasa in ceaun se pune ceapa taiata felii. Dupa ce devine sticloasa se adauga carnea de vita si paprika - carnea de porc se adauga de abia dupa inca o ora.
Totul se acopera cu apa si se aduga srea, peperul, dafinul si chimenul. Se lasa la fiert aproximativ 2 ore. Dupa 2 ore putei incerca sa vedeti daca e facuta carnea, iar apoi se mai adauga bulionul si usturoiul. E gata in montul in care sosul are o consistenta de gulas:)
extrrrraa delicious Fram! :)
RăspundețiȘtergereauzi fata? usturoiu'? ce facem cu el? :))
RăspundețiȘtergereDupa 2 ore putei incerca sa vedeti daca e facuta carnea, iar apoi se mai adauga bulionul si usturoiul.
RăspundețiȘtergereCata ceapa? Nu e trecută la ingrediente🙁
RăspundețiȘtergereArdeiul iute când se pune? 🙂
RăspundețiȘtergere