luni, 12 septembrie 2011

Gulas din banatul sarbesc la ceaun

Pentru 10 persoane s-au folosit urmatoarele:

- 1.300 kg carne vita si 0.7 kg carne porc - ambele se taie cubulete
- cate 2 lingurite de piper, sare si chimen - nu uitati de chimen - de aici vine gustul aparte al gulas-ului
- 2 linguri paprika
- un ardei iute taiat bucatele, cu tot cu samburi
- 10 catei de usturoi taiati feliute subtiri
- 5 foi dafin
- 250 ml ulei
- 750 ml bulion







In ulei se prajeste un pic carnea de porc (pana isi schimba culoarea), iar apoi se scoate pe o farfurie si se pune deoparte. In grasimea ramasa in ceaun se pune ceapa taiata felii. Dupa ce devine sticloasa se adauga carnea de vita si paprika - carnea de porc se adauga de abia dupa inca o ora.




Totul se acopera cu apa si se aduga srea, peperul, dafinul si chimenul. Se lasa la fiert aproximativ 2 ore. Dupa 2 ore putei incerca sa vedeti daca e facuta carnea, iar apoi se mai adauga bulionul si usturoiul. E gata in montul in care sosul are o consistenta de gulas:)

5 comentarii:

  1. extrrrraa delicious Fram! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. auzi fata? usturoiu'? ce facem cu el? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa 2 ore putei incerca sa vedeti daca e facuta carnea, iar apoi se mai adauga bulionul si usturoiul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cata ceapa? Nu e trecută la ingrediente🙁

    RăspundețiȘtergere
  5. Ardeiul iute când se pune? 🙂

    RăspundețiȘtergere